DCW Enschede

Project DCW Enschede foto 4

In opdracht van LEF Architecten mocht SMAAK meedenken over de materiaalkeuzes van een nieuw pand voor het Sociaal Werkbedrijf DCW Enschede. Het betrof een oud Textielbedrijf. Een prachtig, karakteristiek pand met betonnen bogen en glas waar het licht doorheen valt. Een hele uitdaging om deze elementen te behouden, maar het is ons gelukt!

In dit pand zijn uiteindelijk kantoren gerealiseerd. Kantoren van verschillende afmetingen en inrichtingen. Allemaal wel met één gezamenlijke stijl: industrieel! Het kantoorgedeelte zou een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten. Het moet er dus prettig toeven zijn.

Architectuur en interieurdesign gaan hand in hand!

SMAAK Interieur heeft geadviseerd in een keuze in de juiste materialen en kleuren. Alles moest passen bij de sfeer van het pand. Daarbij moesten we rekening houden met de volgende thema’s: de Werf, de Smederij, de Loods, de Rederij en de Haven. Deze thema’s hebben wij terug laten komen in elke ruimte. Elke ruimte ademt nu dat thema uit. Het is een inspirerend geheel geworden waar uiteraard ook rekening is gehouden met zaken als geluid, temperatuur en lichtinval.

Bekijk hier het resultaat