Interieur inkopen in Marrakech

locatie Antwerpen

Marrakech stond altijd al heel hoog op mijn verlanglijstje. De rode stad wordt het ook wel genoemd, één van de vier koningssteden van Marokko. Een stad met een rijke cultuur, historische gebouwen en heel veel kleurrijke Arabische markten. Als interieurliefhebber dus dé stad om naartoe te gaan. Niet alleen vanwege de interesse voor architectuur en design, maar ook vanwege de interesse naar interieur inkopen en de herkomst van materialen en producten.

Marokkaans Interieur

Bij aankomst gingen wij eerst naar onze Riad.  Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenplaats of binnentuin. Vaak gelegen in het oude stadsgedeelte. Zo ook de onze. Fantastisch om te zien hoe gedetailleerd deze gebouwen er van binnen uit zien. De mozaïktegeltjes op de vloeren en muren, de intense kleuren en de prachtige stoffen maken zo’n Riad als een sprookje uit Duizend en één nacht.

Kleurrijk geheel

Wil je een stad kunnen voelen, dan stap ik graag op de fiets. De geluiden, de kleuren, de gebouwen, je neemt het veel beter in je op. Maar wat een chaos in Marrakech! Soms met gevaar voor eigen leven is het ons toch gelukt om de fietstocht onder begeleiding van Sarah zonder kleerscheuren af te sluiten. Na het zien van de vele gebouwen, brommers, tuktuks, auto’s, paard met wagens en de vele kleurrijke highlights hebben we een goede indruk gekregen van de stad. En ’s avonds op ons dakterras, onder de prachtige sterrenhemel, hebben we onder het genot van een goed glas wijn alle mooie spots nog eens doorgenomen. Wat een stad!

Handgemaakte accessoires

De volgende dag zijn wij naar het Atlasgebergte geweest. De rit ernaartoe was prachtig. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om de lokale Berber bevolking te bezoeken. Indrukwekkend hoe mensen daar gevoelsmatig 30 jaar terug in de tijd leven.  We hebben heel veel handwerk gezien, zoals het vervaardigen van rieten manden en berber karpetten. Werkelijk knap hoe ze dit maken. Daarna zijn wij vertrokken naar het gebergte om onder begeleiding van een berggids te genieten van de prachtige natuur zoals indrukwekkende watervallen.

Expositie ontwerpers

Een bezoekje aan de expositie van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé in Musée des Confluences konden we niet overslaan. Het museum is van oorsprong een paleis dat onder geweldige architectuur gebouwd is. Vele authentieke elementen als ornamenten en prachtig mozaïk zijn in dit museum te bewonderen. De expositie van jurken was geïnspireerd op deze tijd. Een prachtige combinatie van stijl en klasse. In de nieuwe koffiebar konden we even bijkomen van zoveel inspiratie. Je had hier de keuze uit meer dan 80 verschillende koffie / blends. Alle zintuigen werden deze dag weer geprikkeld.

Walhalla aan woonaccessoires

Onze laatste dag in Marrakech begon met een bezichtiging van een gerestaureerde oude ruïne en tuin die geheel in stijl hersteld zijn, le Jaridin Secretsgarden. Het moet een monnikkenwerk geweest zijn om dit te realiseren, maar geweldig om te zien. Aansluitend was misschien wel het hoogtepunt van deze reis als het om mijn bedrijf gaat. We zijn naar een souk geweest. Een Arabische markt met een walhalla aan woonaccessoires als manden, lantaarns, karpetten in allerlei kleuren en maten. Ik voelde me als een kind in een speelgoedwinkel. Zoveel fantastische spullen. Ik heb natuurlijk weer veel te veel ingekocht, waardoor we extra bagage moesten inchecken. 

Uiteraard kan ik niet wachten om het te delen met jullie. Houd mijn webshop dus in de gaten. Een aantal woonaccessoires staan al online in de webshop www.smaakinterieur.nl !