Haal de zomer in je huis

locatie Antwerpen

Ondanks dat de échte zomer nog ver te zoeken is, is het natuurlijk heel erg leuk om je huis alvast in die zomerse sferen om te toveren. Ik geef je graag een aantal tips die je heel simpel en snel kunt realiseren. Op die manier ben jij helemaal klaar als de zon doorbreekt. Jij kunt dan lekker in je luie stoel genieten van het mooie weer en je zomers gestylde huis.

De lente is altijd zo fijn! Lekker naar buiten, frisse voorjaarskleuren, langer licht en het gevoel dat je weer een fijne tijd tegemoet gaat. Versterk dat gevoel door je huis met onderstaande tips in no time summerproof te maken.

Naturel tinten

Voor een instant zomers sfeertje is het combineren van naturel kleuren zoals zandtinten, geel (helemaal van nu), riet (manden), linnen (zoals kussens, gordijnen) en hout (bv verweerd hout) erg mooi. Je haalt buiten naar binnen maar ook andersom.

Zachte kleuren

Je denkt bij de zomer al snel aan zachte kleuren zoals oudroze, zacht groen en blauw. Combineer accessoires met natuurproducten met een beetje goud en zwart voor meer pit. Je kunt ook inspiratie halen uit je servieskast (bv een oud bord of een koffiekannetje) of loop eens binnen bij de kringloopwinkel.

Planten in je huis

Laat planten terugkomen in je huis. Kies de bananenplant of een grote palm voor die extra zomerse sfeer en stop deze in een grote lichte pot. Zet deze bijvoorbeeld op een verhoging in de hoek van je kamer. Staat super mooi en het is nog gezond ook. Of speel met hangplanten. Deze zijn ook leuk om net even dat hoekje op te vrolijken.

Opgeruimd huis

Ruim je huis eens lekker op.  Leg die wollige spullen weer in de kast, haal de winterjassen van de kapstok en breng ze naar zolder. Je zult zien dat er veel meer licht en ruimte ontstaat. En het voelt ook goed om af en toe eens lekker op te ruimen in huis!

Speel met kleur

Speel met kleur en lichte materialen. Haal wat kleur in je huis. Dit kan heel simpel door het plaatsen van wat vrolijke kaarsen, kussens of bijvoorbeeld een kleurrijk tapijtje op de grond. Maar je kunt ook een wand gaan verven in een lichte pastelkleur voor een instant summer vibe!

Mooie accessoires

Je merkt het, een paar simpele tips en jouw huis is klaar voor de zomermaanden. Ben je nog op zoek naar leuke accessoires in deze tinten, kijk dan eens in mijn nieuwe webshop op www.smaakinterieur.nl. En als je er echt helemaal niet meer uitkomt, mag je me natuurlijk altijd bellen en kijk ik graag samen met jou hoe we ook jouw huis summerproof kunnen maken!

Groetjes,

Kitty